Följ Svenska Teknik&Designföretagen

Pressmeddelanden Visa alla 11 träffar

Ny rapport från Svenska Teknik&Designföretagen - Samhällsbyggnad och klimatet

Ny rapport från Svenska Teknik&Designföretagen - Samhällsbyggnad och klimatet

Pressmeddelanden   •   Mar 12, 2018 15:36 CET

Rapporten belyser klimatfrågan och hur vi konkret måste styra om för att skapa förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling och ett klimatsmart Sverige. En av utmaningarna för ett klimatsmart Sverige är kunskapen kring upphandling kopplat till långsiktighet, kvalitet och förmågan att se behov utifrån en övergripande synvinkel.

Sverige visar vägen på global hållbarhetskonferens

Sverige visar vägen på global hållbarhetskonferens

Pressmeddelanden   •   Sep 02, 2013 17:00 CEST

Med krympande naturresurser, en kraftig urbanisering och överdimensionerad konsumtion krävs en ny syn på hållbar samhällsutveckling. Det konstateras i hållbarhetsrapporten ”Rethink Cities”, som presenteras när den internationella teknikkonsultbranschen träffas i Barcelona den 15-18 september.

Media no image

Färdplan 2050 behöver helhetsperspektiv

Pressmeddelanden   •   Apr 25, 2013 06:00 CEST

REMISSYTTRANDE: Naturvårdsverket har tagit fram ett underlag till färdplan för ett Sverige utan klimatutsläpp 2050. Underlaget är en bra början men behöver kompletteras med ett tydligt samhällsplaneringsperspektiv. Mycket av den teknik och de lösningar som redan finns används inte.

Pressinbjudan: Hur ser framtiden ut i Umeå?

Pressinbjudan: Hur ser framtiden ut i Umeå?

Pressmeddelanden   •   Dec 06, 2010 16:05 CET

Hur ser framtiden ut i Umeå? -konsulternas 100 år av erfarenhet ger en realistisk bild av framtiden. Vi tittar närmare på Umeås framtid. Hur kommer vi leva, bo och arbeta i Umeå år 2030? Medverkar gör bland annat Landshövding Chris Heister och Peter Kjaer, Rektor Arkitektutbildningen. Vi visar även en utsällning om Umeås och Sveriges samhällsbyggnadsutveckling från 1910-2010